Mitt livs chans.

I morgon åker jag över till England. Jag är så förbannat nervös! Försöker intala mig att det inte kan gå mer än åt helvete, men jag vill inte att det ska gå åt helvete. I need this! Men ändå så känns det som att jag sitter här och bara sumpar chansen. Hur kan man vilja ha något så mycket och ändå inte göra något åt det? Varför?


I deserve this!

Call-and-hung-up-miss-you-call.

Igår natt, ca kl 02, ringde en fin vän. Men bara en signal. Jag smsade och frågade varför. Fick svar att det var ett missat samtal bara för att påminna om att jag var saknad. Ett så kallad "Call-and-hung-up-miss-you-call". Så fint! Kanske låter lite konstigt (man kan väl ringa och faktiskt säga det på riktigt, tänker ni nu), men det har gjort mig glad hela dagen! Tack!

En sån dag.LONDON BABY!!

Så var det klart! Jag och Madde åker till LONDON BABY!! för att gå på intervju för ett jobb i Bristol (som mest troligt kan vara det bästa jobbet, någonsin!*) som börjar efter nyår! Spännande tider kan man lugnt säga! Nu gäller det bara att på något sätt få ledigt från jobbet här, för att flyga över för 2 dagar..håll tummarna för den!

Annars är livet i Eidfjord som vanligt. Har jag nämnt att det bor ca 900 personer här? Vilket betyder att alla känner alla och att alla borde undra vem främlingen på gatan är (a.k.a mig själv). Snacka om att vara apan i bur. Men å andra sidan, who gives a shit? Jag trivs som den fisk jag är!

Nu ska jag läsa lite om hur intervjun ska gå till, vilka frågor som kan ställas, vilka operationer jag måste kunna på engelska och fördjupa mig i Mr. F.H. Martini (tack Morfar för att du övertalade mig att ha kvar den! Nog för att nu har jag lånat Marias, min ligger nedpackad i Sannas källare.).

* Jobbet är på ett treatmentcenter (kunde översättas till operationsvårdcentral), där man som sjuksköterska får scrub in på operationer, helt utan utbildning, man får helt enkelt upplärning där! Vilket drömscenario!

Du er svensk, jeg er norsk.

Idag frågade en tant mig om jag var svensk. Ja, sa jag då. Då sa hon: "Du er svensk, jeg er norsk. Toan, er det toalett?" Haha! Ibland måste man verkligen tänka på vad man säger. Norskan här är svårare än i norra delarna av Norge, i alla fall för mig. Men jag gillar jobbet, dom är fina dom jag jobbar med. Igår gick jag hem med ett leende på läpparna. Idag var första gången jag jobbade kväll, imorgon blir första dagspasset. Var lite mer rörigt idag, än på natten och tydligen är det mer rörigt på morgonen. Men det ska nog fixa sig.

Igår gick jag på tur. Så otroligt vackert det är här! Tyvärr kan jag inte visa er med bilder, för så här var det. Stora kamerans batteri dog på vägen och så tänkte jag: "Ha, rutinerad som man är så har man ju med sig två kameror!" och log förnöjt för mig själv och tog upp den lilla. Det visade sig bara att den inte heller hade laddat batteri. Så fruktansvärt ORUTINERAT av mig!! Tur jag hinner gå den turen igen! Dessutom höll jag på gå jättemycket vilse. Helt plötsligt var jag bara hemma och jag trodde jag skulle gå runt etthelt berg till för att komma hem.

Jag ska mest troligt få låna en bil när jag är ledig nästa vecka, då blir det att åka till Vøringsfossen. Sen får vi se mer vad jag ska hinna uppleva på mina 3 sammanlagt lediga dagar.

Puss

Första natten.

Som sagt så blev jag ju inkastad direkt i arbetet. Gick rätt bra. Förutom att jag slumrade till.. Jag var vaken 24 timmar igår, och då räknar jag bort ca 1 timme jag hann sova på flyget och ca 1 timme jag hann sova här innan jag började jobba.. Idag sov jag till kl 15, var ju tvungen gå upp och hinna handla, annars hade jag nog sovit fortfarande.

I alla fall. Mycket trevliga arbetskamrater! De jag träffade i alla fall. Det bor ca 24 stycken på sjukhemmet (ok, vi kan väl kalla det äldreboende, jag bara försvenskar vad dom säger, he he).

Usch, jobba natt alltså. Snacka om att tiden går fruktansvärt sakta. Och så är det mörkt när man vaknar, så man inte får så bra bilder..

När jag hoppade av tåget träffade jag en söt gammal farbror som också skulle med färjan över till Eidfjord, så han hjälpte mig hela vägen därifrån. Han betalade t.o.m färjan åt mig och sa "Velkommen til Norge!". När jag berättade att jag skulle till Eidfjord och jobba som sjuksköterska (här säger dom sjukepleier, i Trondheim sykepleier), bugade han sig lite smått och sa samma sak igen. Skön filur det där! Han berättade en massa om områdena vi körde förbi, så nu har jag ex. lärt mig att byn/staden Voss har mest OS-medaljer genom tiderna i Norge, om han inte misstog sig. Och att Voss även har en extremsportvecka varje sommar, med paraglides och fallskärmshoppning etc. Lät hur kul som helst! Voss är där tåget stannade.

Äh, hur kul är det här att läsa, jag slänger in lite bilder istället.

     

Så där, mer orkar jag inte, datorn och kameran spelar mig ett spratt. Men första kortet är utsidan av där jag bor och sen är det omgivningen. Fint va?

12 fordon senare.

Då var jag framme i Eidfjord. 12 fordon senare. Sannas bil, tåg till Sthlm, Arlandaexpress, flyg till Bergen, flygbuss, tåg, buss, buss, minibuss, färja, buss och bil och äntligen är jag här. Jag blev hämtad av chefen, Solveig, i Eidfjord sentrum (norskar stavar med S, jag har inte stavat fel), sen fick jag åka med henne till mitt nya jobb där jag fick en liten rundtur och lite brandinstruktioner. Och så fick jag veta att jag börjar jobba redan ikväll. Allvarligt så kommer jag kanske inte fixa det, har varit uppe sen kl 05.30 idag.. Börjar kl 22 och jobbar till 07.30. Och så blir det två nätter till efter denna och efter sista natten när jag slutat kl 07.30 ska jag börja om samma dag kl 14. Tufft schema.

Sen fick jag lite mackor med mig, för mataffären stänger kl 17. Nu är jag på landet (Solveigs ord, inte mina). Kom hem till mitt nya boende. Bor på ett turisthem (tro det hette så). Är som ett lägenhetshotell kan man säga, med egen ingång. Känns som att jag bor i en lite stuga, mysigt. Inte riktigt samma lyx som sist, men helt ok. Undrar vars jag ska tvätta.. Har även varit förbi macken och köpt mig en pølse.

Nu ska jag duscha och sen sova ca en timme. Håll tummarna för att jag tar mig igenom natten.

Eidfjord.

På måndag åker jag till Eidfjord. Ett litet ställe någonstans i Norge. Från flygplatsen måste jag ta ett tåg, tre bussar och en båt för att komma dit. Jag undrar sa flundran vars jag kommer hamna riktigt.. Stannar till 7 december. Mysigt. (Ja, det är för att jobba, men det såg så mysigt ut, så jag kör på det.)

Tänk om jag hade lärt mig fota innan dess, just nu har jag ingen aning om vad jag gör. Det enda jag vet är att jag tar bilder och inte kort.

Håll mig uppdaterad om vad som händer medan jag är borta. Vad ni har för väder då det egentligen borde snöa, vad som hände på krogen den där lördagen, hur det gick på jobbet onsdagen då alla var sjuka och det var kaos, hur bra New Moon egentligen var på bio, om Våghustorget någonsin kommer bli färdigbyggt, att den jobbiga grannen som ringt och vill umgås igen, hur bra nya Heroes var den där tisdagseftermiddagen, om P. Snöboll är kvar på Ica eller om han flyttat, om tapeten som ska sättas upp i nya lägenheten/huset, hur ont det gjorde efter influensavaccinet eller om ni bara vill säga att ni saknar mig och få höra samma sak tillbaka.

Puss

Ovisshet.

Ovissheten svävar som ett svart moln ovanför mig. Jag vet varken in eller ut. Med mitt yrkesliv alltså (annat ska vi inte ens prata om). Väntar på att få svar om en intervju, för att kunna tacka ja eller nej till 2 jobb och eventuellt måsta få någon annan att jobba istället för mig i helgen.. What to do and how to do it?!

Snart åker jag i alla fall till Maria för kvalitetstid med henne och Isak. Det ska bli så toppen underbart!

Och imorrn är ALLA tjejer samlade på ett och samma ställe igen för en gångs skull, lovely!

Zaterdag.

Lördagkvällen är fixad, yej! Rebecka, och eventuellt Nadia och Eva, och jag ska på This is it (movietheater) och sen är det partey! Hos mig. LH ska enligt schemat vara borta, yej igen!

Svag och vek.

Jaha, då var det bevisat. Jag är en svag och vek människa. Har knappt sovit i natt för armen har gjort så ont, och nu under dagen har det bara eskalerat. Känner mig mer och mer slut i kroppen.. Suck. Men jag ska till Madde på ost- och vinkväll, har sett fram emot det och jag ska dit! Jag ska bara vila lite först.

Imorrn ska jag på loppis med Sanna, Carro och Maria. KUL! Sen på söndag entrar R. Ideskog Örebro, lovely! Frukostmys på café ska vi ha! Och så myskväll med Maria! Så nu ska det bara täckas upp för lördagkväll, så är helgen späckad och klar.

Hoppas alla har en toppenhelg!

Vaccinerad.

Då var det bortgjort! Vaccinerad och klar. Sticket kändes inte, och känner inget nu heller. Men risken, svag och vek som man är, är väl att man ligger däckad i helgen. Hejdå helgens äventyr! Annars fick vi veta att vaccineringen är framflyttad en vecka. Skit! Tackade nej till 3 veckors jobb i Norge för att jag lovat att vaccinera från den 9 november. Suck. Hejdå julklappspengarna! Men man får glädjas över annat. Som att Farmor och Farfar fått en lovely lägenhet idag! Tänk att flytta från ett ställe där man bott i 50 år.. Men är dom glada är jag glad, dock väldigt nostalgisk.

Idag gick jag med min STORA bruna halsduk och bara myste i snön som dalade ner! Imorrn blir det fika på stan med Sandra och Eva och senare mys med flickorna. Så ja, man får se positivt på livet! He ordna se! (På ett eller annat sätt..)

Livet.

Min patient i Norge har dött. Känns så hemskt. Vet inte riktigt hur jag ska reagera. Vad allt bara kan ta slut snabbt. Men jag tror att det var bäst så här, inte lida mer.

Livet är en gåta.

Undrar vad som händer nu?

Vit lycka.

Idag blev jag väckt av ett sms där det stod att det snöade ute. Jag bokstavligen hoppade upp ur sängen! Till min besvikelse såg jag ingen snö alls.. Efter jag blundat en stund och gått upp för att titta lite extra, såg jag att det faktiskt snöade. Jag blir lika lycklig varje gång. Jag vet inte vad det är. Det bara är. Det hör ihop. Snö och lycka. Som en viskning i örat att det vita faller från himlen. Jag kan titta på det i timmar. Jag fascineras. Och jag blir lycklig. Jag har bra minnen från den första snön.

Övergiven.

Jaha, då har LH lämnat mig i sticket (i sticket betyder att det tydligen hänt nåt i huset, så polisen varit här..) och dragit till en kompis för att sova för att jag är..förkyld!! Har ni hört nåt knäppare?! Hon sa att hon var livrädd för mig! Det är ju inte som att jag har någon obotlig sjukdom.. Fast jag klarar mig rätt så bra utan henne.

Imorrn har jag tänkt vara frisk och fara på stan lite. Köpa cykellysen, mina är mysteriskt borta..

Sen kanske jag har något kul att berätta senare i veckan, vi får se, vi får se. Fast alla vet kanske redan, haha! Vi tar det om det kommer.

Sjukdag.

Idag är jag sjuk. Eller sjuk och sjuk. Är väl på samma nivå som igår. Jag känner bara att jag behöver ta det lite lugnt, så jag gör ingenting. Redan sett en film, Prime, och funderar på att se en till. LH har rätt många bra filmer, positivt. Om någon läser detta, bor i närheten och vill vara snäll, så skulle jag vilja ha lite sjukgodis. Man förtjänar godis när man är sjuk. (Tror på allvar att socker är bra för min kropp!)

Gårdagkvällens SPA med Maria och Sandra var riktigt mysigt.

Ok, kanske att jag har lite feber..men det är inget jag skulle säga högt inom dessa fyra väggar i alla fall.

(Ja, det är tyck-synd-om-Julia-dagen..)

Härliga lördag.

Vilken rolig kväll det var igår! Mycket nytt folk. Nytt ställe att svänga sina lurviga på. Och även gamla goa vänner! Härliga lördag!

Idag är det mysiga söndag. Maria, Sandra och jag ska mysa med fotbad, ansiktsmasker, något gott och Coco Chanel.

Ett stort TACK till min fina Pia för den nya bloggen!

RSS 2.0