Jag ser det snöar, jag ser det snöar..

..det var väl roligt, HURRA!! Ikväll kom första snön här nere i söder, hur underbart som helst! Som de flesta av er vet, så ÄLSKAR jag snön och speciellt den första! Här kommer en liten bild på de fina små flingorna som dalade ner över den svarta himlen. Tyvärr var det för lite för att åka skidor runt huset..

Ikväll har vi pysslat och sytt som galningar inför morgondagens Halloweenfest, men bilder på det kommer senare när hela utstyrslarna är på. Jag kan i alla fall avslöja att vi är grymma i alla avseenden!

Rebecka 23 år!

Ett STORT grattis till en av de finaste vänner som idag fyller 23 hela år! Vilket betyder att vi känt varandra i 16 år! Wow, 16 år.. Rebecka blev även faster för ca 1 och en halv vecka sedan, så ett STORT grattis till storebror Daniel och hans Cecilia också!

En STOR kram till dig vännen på Din dag!


Amanda-dagen.

Grattis till alla Amandor där ute på Eran egen dag! Ett speciellt stort GRATTIS till min fina kusin Amanda och till mig själv; de två bästa Amandorna i världen om jag får säga det själv!


 

I'm driving (ok, flying) home for christmas.

Hemresan är bokad och vi lyckades t.o.m. hitta oss en flygresa, hur skönt som helst! Så nu hoppas jag på att få klä granen hos Farmor och Farfar, äta Mormors julkola, att det ska snöa riktiga lappvantar, få njuta av Tomtedansen, äta blöta och julskinka, ta långa promenader och goda fikapauser med mina underbara vänner, mysa med familjen, åka spark, sitta framför Pappas kakelugn och njuta av värmen..ja ni vet, allt som hör julen till!


Sparkling.

Ida & jag.

Alldeles nyss fick jag lite bilder från Ida, från de första veckorna vi bodde här. Ibland vill man bara spola tillbaka tiden lite grann!

Ida & jag.

   


Och vi som egentligen inte kände varandra när vi flyttade hit, tänk så bra det kan bli!

En kväll nere på stan.

Ikväll har jag och Rebecka varit nere på stan. En mycket mysig och trevlig kväll som började med middag/fika på Bara Vara och sen var det smygpremiär för MQ's nya kollektion PARIS, KATE & I och det kunde vi ju inte missa. Ingen av oss hittade något från det nya, var mer festkläder (nyårsaktigt). Men jag köpte i alla fall en riktigt höstkofta i brunt, rött och orange (underbar!) och Rebecka en jättefin topp som kan användas vid alla tillfällen (lovely!)! Jag försökte ta kort på min kofta, men färgerna blev helt fel konstigt nog. Den som hälsar på får väl se (eller dom som går in på MQ..)! :)

I morgon är det c-uppsats igen, 08.00-16.00 varje dag..pust.. Tur att Sara är så mysig att umgås med, jobbigt vore annars när vi är i närheten av varandra 40 timmar i veckan. Sen blir det sittning på Kåren, möjligtvis att gå på Vardagsrummet (café) med Rebecka på lördag, IKEA inför Halloween på söndag osv.


Mys med kärleken nu.

Kajsa Kavat.

Idag har jag känt mig lite grann som Kajsa Kavat. Det började med en tur på min Världsmästarcykel till Wadköping i det vackra höstvädret. Där gick jag in i Handelsboden och köpte mig karameller i en pappersstrut. Gammeldagsa hårda karameller från glasburkar. Sen gick jag ut och lät min gröna basker skina i solen och åt mina karameller på kullerstensgatan. Kändes som jag var i en saga av allas vår kära Astrid.


Kreativ.

Jag ska bli kreativ. På något sätt. Vet dock inte på vilket sätt. Jag skulle vilja se tillfällen, vinklar, rätt ljus, vad som passar ihop och vad som inte passar ihop, färger, svart-vitt, musik, tystnad.

Jag ska bli kreativ, hur svårt kan det vara?

En liten gåva till mänskligheten.

Idag lämnade jag blod för första gången. Äntligen har jag fått bli blodgivare! Trots lite lågt blodtryck och lite lågt blodvärde får jag i alla fall lämna två gånger/år (kvinnor får lämna tre gånger/år och män fyra gånger/år). Maria följde med mig som stöd, tack! Jag var lite nervös, fast jag tycker om att se på när dom väl sticker (redan arbetsskadad?), så det var nog bra att hon var med. Och nu ska hon också börja lämna blod! Hur bra som helst!

I ett sms från Blodcentralen fick jag följande påminnelse igår: "Hej JULIA! Glöm inte din blodgivning den 2008-10-14 kl. 08.30. Blodlagret är lågt. Ditt blod behövs. Mvh Blodcentralen."

Mitt blod behövs. Ditt blod behövs också.
Skänk en liten gåva till mänskligheten du också och
känn dig stolt över att du gjort något livsviktigt för en annan människa.

Ge blod - ge liv.

Sen ska jag anmäla mig till Tobias Registret också, papprena ligger här hemma och väntar på att skickas in.
Tänk på att lite från din sida kan betyda otroligt mycket för någon annan!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ut med den gamla och in med den nya.

I morse var jag på Ego och gjorde en lite makeover av håret. Ut med den gamla och in med den nya. Blont byttes mot rött (egentligen var jag mer ute efter orange, men alltid svårt att få exakta färgen), långt (?) byttes mot kort och nu är jag mer redo att möta hösten! Kul!

Här kommer nya jag!


Glasskål eller glasskål?

Igår satt jag och läste i en tidning från Village för att få lite inredningsinspiration till nya lägenheten. Kom fram till en sida där det fanns en fin skål. Den hette Glasskål. Är det då en glasskål eller en glasskål? För alla vet väl svenskans skrivregler om att det aldrig kan vara tre s i ett ord.

Det kanske helt enkelt är en glasskål som används som glasskål. 

Svårare än så behöver det kanske inte vara.

Svenskans grammatiska bekymmer.

Yatzy.

Idag köpte Jocke en present till oss. Ett yatzy. Jocke har aldrig spelat yatzy förrän idag. Jag vann. Båda gångerna.

Kanske är det så att år av yatzyspel i barndomen har satt sina spår.


Yatzy på Svinør med Caroline är dock i en klass för sig.


                                                                                                                                                                                    
Tack Joakim!

Bulleribulleri..vad?

Någon kör ramsan: -"Bulleribulleribulleri buck, hur många hårn står upp?" -"Säger man upp eller opp?"

Någon annan svarar: -"Opp."

Någon med ramsan: -"Jaha, men sjunger jag ju helt fel! Men slutet kan jag i alla fall!"
-"3 du sa, 3 det var bulleribulleri buck!"(Haha, härligt!)

Patrik 1,5.

En riktigt härlig film. Ett måste i höstmörkret. Men kanske mer en tjejfilm som Jocke säger om de flesta filmer jag gillar.

Jag vill också ha en Patrik 1,5 när jag blir vuxen.

RSS 2.0