Världens finaste.

När jag slutade jobba idag fick jag ett sms:

"Du är solskenet en molnig dag:)"

Vilken fin vän; världens finaste Maria!


Psykdoktor Sandlén?

Idag, tredje dagen på raken på gamla jobbet (kul!), var jag rondansvarig och kände mig minst sagt ringrostig. Fick bekänna min ca 2 månaders jobbfrånvaro för läkarn på morgonen, så han skulle ha överseende med mig. Dagen rullade på riktigt bra, visst det fanns saker att göra hela tiden, men det är som vanligt där. Vid dagen slut var det en psykkonsult som jag inte riktigt tyckte visade sin positiva anda och sa med suckande ton till "min" läkare: "Ja, man kanske ska bli psykdoktor!" Varav han svarar: "Det tror jag du skulle passa som!" Hm, där ser man, man kanske får sadla om?! Sedan, när vi bara hade kvar tre patienter sa jag till "min" läkare: "Det här gjorde vi riktigt bra!" Han svarar: "Och du som var orolig i morse, det gick ju jättefint!"

Jag pustar ut och går hem med ett leeende på läpparna!

Ikväll är det fest hos Evas kompis. Ska bli trevligt med lite nytt folk! Dags att få lite rullning på hjulen, så jag inte kommer sist som jag alltid gör annars (?).

Jag hostar och nyser och snorar. Och jag som ska vaccinera mig till veckan..suck.

Hoppas alla har en bra Alla helgons dag och Halloween!

Du.

Du.
Ett helt perfekt ord i sin egenart.


Tack.

Tack till att som medverkade och gjorde helgen riktigt bra!

Otroligt hur mycket nytt folk jag träffade då jag var hemma, trodde man kände allt och alla eller åtminstone visste någonstans vem alla var (ni vet, min kompis kompis storebrors tjejs kusins lillasysters bror, som man gick samma skola med i lågstadiet!), men överraskning på mig där! Trevligt! Men det bästa är ju alla gamla vänner man träffar, som man har så mycket historia med och bara njuter av att träffa!

Dopet för Ken Svante Uno Ejderhäll var ju självklart helgens höjdpunkt! Riktigt mysigt var det! Ja, blödig som man är kom det ju tårar vid fler än ett tillfälle också!

Ja, och nu är man här då. Inte helt fel heller. Som jag saknat de som är här! Har bara hittills haft två riktigt bra dagar och kvällar! Idag är väl en lite tråkig dag då jag ska försöka fixa till detta lilla rum med oändligt mycket saker.. Men ikväll står bowling på schemat!

Har nu en och en halv veckas ledighet i Örebro, så underhåll mig gärna! (Men eftersom hela denna vecka redan är fullbokad, så verkar det ju inte bli en tråkig ledighet i alla fall!)

Helgens..
..mysigaste:
Dopet.
..fest: Pias.
..finaste: Joel och Maddes lillkille.
..väder: SNÖ!


Skelet.

I helgen, ja i morgon, bär det av mot My Hometown. Det kommer bli en underbart fantastisk helg med nära och kära! Helgen bjuder på ett glas vin eller två med goda vänner. Sovmorgon. Rota i Kickis garderob. Dop i Byske för den finaste - Svante. Festligheter med utlovade goda drinkar. Familjedag. Träffa nytillskottet i familjen Lindholm/Karlsson, mysigt! Behandling av den stackars ryggen som är värre än på väldigt länge. Och avslutningsvis, mys med tjejerna. Härligt!


"Ett vanligt smeknamn bland invånarna är Schtaan. Andra som kan nämnas är Sch'ället eller Schélet. Bland den nya generationens invånare kallas staden också ofta för Skelltown eller Skellhell." Haha, så rätt, så rätt!


Solsiden.

Igår efter jobbet tog jag ju då bussen till Trondheim. På vägen dit höll jag på drunkna i utsikten! WOW! Lite fjord, lite solnedgång = vilket foto tillfälle! Synd bara att jag satt på en buss, vars chaufför körde som busschaffisen i Malaysia! Galning!

Inne i Trondheim skulle jag ju då hitta till det där köpcentret, Solsiden, som var öppet till kl 21. Hade studerat en karta på google maps och fast jag inte tog den vägen jag sett på, så hittade jag rätt! Hittade en jeansskjorta och en mystjocktröja (som det var rea på, 99 norska kr, vilket typ blev 126.76 svenska och den hade kostat 299 norska, fynd!) på Voice of Europe. men kavajen jag ville ha därifrån var slut i sortimentet (skit!) och leggingsen hade inte kommit in än (skit..). Sen fanns det ärligt inte så många mer bra affärer på det köpcentret.. Eller ja, H&M och såna, men jag tänker ju inte köpa saker på såna affärer som finns i Sverige.

Sen gick jag och vandrade runt i Trondheim tills bussen hem gick. Vilken mysig stad! Måste åka in nån dag under dagen, så fler affärer är öppna. Och så vill jag ju se Nidarosen, domkyrkan, som ska vara så fin!

I morse träffade jag chefen på sykehjemmet. Vi pratade om när jag skulle komma tillbaka och så och han sa att han hört att jag ville ha nån dag ledig när jag kommer nästa gång. Trodde dom verkligen att jag ville jobba 33 dagar i sträck?! Jag sa att jag verkligen behövde det, eftersom att det efter "bara" 12 dagar är rätt slitsamt och då säger han: "Bra att du är ärlig med hur mycket du känner att du klarar av att jobba." Haha, tyckte det var lite komiskt. Undra om man får jobba hur mycket man vill i Norge eller..? Hemma är det väl max 7 dagar i sträck? Tänk på pengarna, sa Beate på bemanningsföretaget. Visst gör jag det, men jag vill ju ha ett liv också.

I bilen på väg till jobbet såg vi två älgar på en äng. Hade också blivit en bra bild. Var så där mysigt frostigt i gräset och med lite älvdans runt omkring. Ahh, vintern..

Nu blir det manekängshow!

 

Och så lite Trondheim

 

Och så måste jag visa vad mitt nya goda, ekologiska och nyttiga te också ger för tipsNu är det två dagar kvar och jag längtar hem. För att jag ska till Skelet, kan det bli bättre?!

Ändrade planer.

Har precis pratat med Beate på bemanningsföretaget om min höst här. Tydligen så har en kille, sen förr, kontrakt här mellan 26/10-15/11. Så jag har nu kontrakt mellan 16/11-18/12. Typiskt, går miste om 2 veckors Norgejobb i november (då man inte betalar skatt i Norge, heja Norge!).. Men får hoppas på ett annat uppdrag eller på att få vaccinera i Örebro. Men mellan 16/11-18/12 blir det tydligen en massa jobb, så det är ju tummen upp.

Men om någon vill ge mig jobb mellan 27/10-15/11 ungefär så är ni varmt välkomna!

Ikväll står shopping på schemat och INGEN kan få mina planer att ändras i detta fall. Typiskt bara att jag missar fyra avsnitt av mitt nya favorittv-program, ha ha!

Värme.

I morse skrev min patient en värmande text till mig.
Hon skrev: "Takk for du er så snill og god".

Tack själv.


Dream.

Adjöss med nyttigheter! Jag tyckte att jag, efter att ha jobbat över både på fredag och idag och sovit hos min patient hela helgen, förtjänade någonting gott. Och ska de va, ska de va är ju mitt ordspråk och det blev det. 0,8 liter av Dream yoghurtis brownies & karamell/kola! Moaahhaaa! Diplom-Is is the shit! Dream, dream, dream!

Åh, typiskt.

Ja, jag säger som Nalle Puh: "Åh, typiskt.." Mina planer för kvällen sprack. Jag som skulle in till Trondheim och shoppa, men det blir att jobba över istället. Var en familjeangelägenhet här och jag kunde bara inte säga: "Nej, jag ska in till Trondheim och shoppa ikväll..ni får ordna det på annat sätt!" Så det blir att jobba till kl 21 ikväll också. Jag kommer nog vara lite av en zombi när jag entrar Schweden igen. Men jag började arbetsdagen med att sova ca 2 timmar och så får jag middag av familjen, så jag ska väl inte klaga. Får tänka att kläderna jag skulle shoppa får jag numera gratis. Ja, så tänker jag, akkurat sån ja!
Greek peek.


Kvällsjobb.

Sitter på jobbet och skriver. Har fått internet hit, väldigt bra tidsfördriv må jag säga. Idag blev någon på hemtjänsten sjuk, så jag jobbar till kl 21. Just nu sitter jag och äter mat som jag fått från dottern (dottern med familj bor i samma hus om jag inte nämnt det), det är en norsk variant av palt. Heja! Det är ingen fyllning och lök i, så den är lite söt. Serverades med någon slags brunsås (smakar lite kolasås, haha) och bacon. Inte helt fel faktiskt. Och i morgon ska jag ju sova här, hoppas det blir bra. Just ja, hade ju tänkt shoppa i Trondheim eller i alla fall på City Syd idag, men pga jobb blir det inget, får bli måndag. Är ju trots allt bättre att tjäna pengar än att slösa dom (eller?).

Håller även på att se Mamma Mia!, har dock blivit lite avbruten, så nu har jag gett upp en stund.

Nu sitter jag mest och väntar på ett spännande samtal.

Pictures.

Ok, nära och kära, nu ska lite bilder visas. Som ni har väntat, eller hur?

                         

Så detta var då jag i mina jobbkläder och ja, jag har tjocksockarna på jobbet! Sedan lägenheten, fin va? Och så lite av omgivningen. Jag tycker det är mysigt!

Kyss og klem.

Lång dag, beröm och jobb resten av hösten.

Idag trodde jag skulle bli en vanlig dag, dvs. 8-17. Men tydligen är onsdagar 8-21-dagen, så jag sa att självklart går det bra. Kan ju lika gärna sitta och läsa där och få betalt som att sitta och läsa här. Hände faktiskt ingenting mellan kl 17-20, då hon skulle vändas. Fick världens godaste mat av dottern idag till middag för att jag stannade också. Stark kyckling med ris, god sås och grönsaker. Mums!

Jag fick beröm idag av dottern till min patient om hur bra det fungerade och de var så glada och undrade om jag ville stanna till december och jag kunde bara inte tacka nej till jobb, så jag sa ja! Så nu blir det här fram till den 23 oktober, hem till Skelet 23-26 oktober, hem till Öret 26 oktober till ungefär 1 november och sen 12 dagars jobb, ledig varannan helg osv. fram till 18 december. Kjempegreit!

I helgen ska jag jobba lördag från kl 8 ända (eller blev det där rumpa? Eller ska det vara enda? Var är stavnings-Hitler när man behöver henne?!) fram till söndag kl 17. Det är lite lite personal på sykehjemmet i helgen, så jag ställde upp att sova över. Blir nog bra. Ska få tv, dvd, internet osv. så jag ska nog hålla mig sysselsatt. Är The Lake House på tv på lördag, bara en sån sak gör mig ju jätteglad!

Ja, som sagt (om jag nu sagt det tidigare), så får den som vill gärna komma och hälsa på på mina lediga helger. Om jag inte väljer att åka hem (Skelet eller Öret). Men hör av er, vore kul att utforska Trondheim eller nån annan del tillsammans med någon. Tydligen är City Syd, ligger ungeför mellan Klæbu och Trondheim, ett av de största köpcentra i hela Norge! Om det kan locka, trots att det är dyrare här, kan det ju finnas massa fina saker som inte finns på andra ställen.

Nu börjar det bli långt och ointressant. Tack för alla boktips!

Dusch och säng och upp till jobbet! På fredagkväll ska jag till City Syd, kanske det får bli en ny bok?

Just ja, min bok, Tidresenärens hustru, hade tydligen biopremiär i fredags. Men typ bara i Sthlm. Är med hon, Rachel McAdams som spelar Allie i The Notebook. Jag vill så gärna se den, helst nu, fär boken är slut..

Okej, nu så, hejdå.

Överlevare.

Idag var då min första dag alldeles själv. Eller ja själv och själv, får ju hjälp 3 ggr om dan och så var svärsonen också hemma idag. Men ändå, var ju faktiskt själv. Gick bra. Jag överlevde och det viktigaste är att det gjorde även patienten. Men jag kan komma att behöva mycket böcker. Så kom gärna med tips. Just nu läser jag Tidresenärens hustru och är helt inne i dennes magiska värld. Läs!

Har gått på tur idag i Klæbu och fotat, tänkte att ni skulle få se. Men varken kameran eller datorn är på min sida idag. Tyvärr. Suttit här i flera timmar och försökt. Jag ger upp.

Dagens..
..bästa
: Överlevde.
..sämsta: Dyrt.
..väder: Blött.
..finaste: Klæbu kyrka.
..citat: "..som om hon vore en sol från en helt annan vintergata."

Sykepleie i Trondheim, 2 uker.

Då har man landat i Klæbu, ca 2 mil från Trondheim (eller ja igår, men då fungerade inte internet). Såg bara en liten skymt av Trondheim igår, det såg otroligt vackert ut. Kom precis i skymningen och de båda gröna bara lyste av fotoglädje. Hoppas jag får tillfälle att utforska Trondheim lite.

Ja, för er som inte vet så ska jag ta hand om en ALS-patient i 2 veckor. Igår var jag förbi sykehjemmet och hämtade nyckeln till lägenheten. De verkade mycket gulliga de som jobbar där och intrycket blev bara bättre när jag började jobba idag, så det var kul! Jag jobbar mellan 8-17 varje dag och är hemma hos denna kvinna. Jag kommer att hjälpa henne med morgontvättning, suga slem, cpap-mask (respiratorn), ge medicin, ge sondmat, ge injektioner vid behov, vändningar 3 ggr/dag (då kommer någon från hemtjänsten och hjälper mig). Ja, det var nog allt. Och att försöka förstå vad hon vill; hon kommuniverar via en liten skrivmaskin och genom tecken och nickningar. Oftast så sover hon, så då gäller det att sysselsätta mig. Funderar på att plugga lite norska kanske, he he! Jag hoppas att det ska gå bra. Då får jag komma tillbaka efter dessa 2 veckor och jobba 12 dagar, vara ledig en helg, jobba 12 dagar osv. fram till 18 december. Vore perfekt!

Efter dessa två veckor flyger jag till Stockholm, för att fyra timmar senare flyga vidare hem till Skelet och gå på Svantes dop. Hoppas bara min doppresent blir klar i tid.

Är lite nervös inför i morgon, då är jag själv. Idag fick jag inskolning av en svensk tjej som jobbat här i ett halvår. Jag hoppas jag ska klara av detta lika bra som henne.

Ja, lägenheten då ja. Den är superfin! En tvåa alldeles för mig själv! Diskmaskin, tvättmaskin, golvvärme på toan, tv, internet, två sängar (en på 140 och en på 90, så besök kan ju självklart komma hit och uppskattas!), balkong..ja, den är fin helt enkelt! Mycket bättre än att bo hos LH! Ha ha!

Jag ska uppdatera med bilder någon dag. Kan lägga upp en bild på lägenhetens utsida som jag hittade på Klæbu kommuns hemsida. Bor nämligen ovanpå en läkarklinik. Min lägenhet är den med balkongen ovanför bilen.Tills vidare, håll till godo!


Kaos i varenda vrå.

Andra natten i nya lägenheten. Hm. Är lite mer ordning nu. Men i alla fall. I alla fall känns allt fel, fel, FEL! Jag vill tillbaka. Tillbaka till vår lägenhet, med våra grejer, i vårt liv. Vill inte vara i en ny lägenhet, med mina grejer, och där det endast är mitt liv. Det är bara tårar och bakslag.

Nu är vårt inte vårt längre.
Det är ditt och det är mitt.
Det är inte tillsammans, det är ensamt.

Och ja, det suger (och jag vet att Du håller med).


RSS 2.0