Klippning och hårfärgningsmodell.

I morse klippte jag mig och tänkte färga det mörkt själv senare. Det blev så här (klippningen):Under klippningens gång frågar min frisör mig om jag vill ställa upp som hårmodell då en kvinna från L'Oreal skulle komma och visa nya härfärger ikväll. Detta är ju då min stora skräck, att någon gör som dom vill med mitt hår. Men som min frisör sa att om jag ändå hade tänkt färga det mörkt själv sen, så kan jag ju även göra det nu om jag inte blir nöjd. Så jag tackar ja. Och nu ser jag ut så här:

 

Fick bl.a. höra att jag ser ut som en docka, hihi!

Får se om jag behåller detta ett tag och färgar mörkt sen, eller vad som händer. Förstår dock inte vad som hänt med mig, förr grät jag om frisören klippte mer än en centimeter av mitt hår och färgen, ja, tanken på att vara hårmodell vet ni som känner mig att det skulle jag aldrig ens tänka tanken på ställa upp på (min stora skräck som jag skrev ovan). Tror det är min hemmafrisör Cissi som hjälp mig bli av med skräcken, tack!


Bland ostar och lakritsmilkshakes.

Det har varit en mycket trevlig helg! Tack alla medverkande! :) Fredag är min/vår nya slapparkväll..händer så mycket under veckorna (eller mycket plugg..), så man är alltid seg när helgens första kväll kommer = att jag bara såg en massa filmer på tv, halvsovandes i soffan och Jocke kollade på nån serie.

Lördag var det plugg igen, vi hann riktigt mycket faktiskt! Sen hade vi tjejer ost- och vinkväll här hemma. Vilka fina vänner och vilka underbara ostar! Väldigt mysigt!! Tills spökhistorierna kom igång..huvva! Påminner mig om varför jag ser på Ghost Whisper?! Superbra serie, men alldeles för läskig för mig. Sitter och håller andan ända fram till reklamen och frågar Jocke ca 20 ggr under seriens gång varför ser jag detta?! Och han förstår inte alls varför jag ser det, inte jag heller.. Men är väl för att det alltid blir bra i slutet så jag måste gråta lite.

söndagen sov jag LÄNGE, vilket jag absolut tycker jag förtjänade. Vi såg på tv en gång att man inte blir vuxen förrän man slutar sova längre än till klockan 11, vilket betyder att jag aldrig kommer blir vuxen - någonsin. Det var helt plötsligt fint väder ute (kors i taket!) så vi tog en promis. En liten tur på stan som slutade på nyöppnade (efter renovering) restaurangen Saigon och OJ så fint dom fått! Denna otroligt duktiga konstnär prydde väggarna: Hue Huynh. Sen såg vi Die Hard 4 och ja, måste säga att jag gillar Bruce (filmen var dock lite överdriven)! Vi funderade om det skulle bli en till Bingosöndag, men det slutade med film och lakritsmilkshakes hemma och Marcus och Maria. Myspys!

I veckan fick vi dessutom en helt ny dammsugare! Den suger så hårt att munstycket mer eller mindre fastnar i golvet, det är så det ska vara! Och helt plötsligt blev det rätt kul att städa (?)! Blev även ett vardagsrumsbord + ett täcke och två kuddar. Tack mamma!

Och Mormor och Morfars underbart fina lampa pryder numera vårt kök! Tack!Är den inte underbar, så säg?!

Till mamma.

Här ser du hur de fina sockarna ser ut!   

Helgens bravader.

Fredag: Hände inget speciellt. Såg film. Slappade. Härligt!

Lördag
: Jocke jobbade. Sara kom förbi och vi skrev ihop några fina rader. Fika! Liten stadsrunda. Sen skulle jag överraska Jocke med att städa lägenheten. Hann dammsuga klädkammaren och sen började dammsugaren låta jättekonstigt och så började den BRINNA!! Det luktade brandrök i hela lägenheten och jag var säker på att den skulle explodera på mig! Men ingenting hände och när Jocke kom hem konstaterade han att motorn hade brunnit. Precis vad man behöver mitt i månadaden, köpa en ny dammsugare.. Suck. Men som tur var så har Jocke så koll på alla kvitton och motorgarantin var 3 år och dammsugaren köpt i februari -06. Lovely! Sen var det dags att göra sig i ordning för bortbjudningen hos Jockes klasskompis Micke. Ja, då slant jag med plattången och lyckades på nåt sätt få hela handen plattad.. Men gick som tur var bra! Marcus och Maria kom förbi och var snälla nog att ta med deras dammsugare (tack!), sen bar det av och jag tänkte bara: "Vad kommer hända härnäst..?!" Men ingenting hände. Maten, drickat och sällskapet hos Micke (den suvernära kocken!) var mycket trevligt och bättre blev det ju då jag och Marcus vann i TP! -85:orna är helt enkelt den bästa årgången! :) Ca kl 03 var det dags att dra sig hemåt och då händer det något..JAG HITTAR EN 100-LAPP på gatan!! :D Sen går vi alla fyra in genom vår port, grabbarna åker upp i hissen och Maria säger att något ramlar ner = en 50-lapp kommer dalandes ner! ;) Senare ser vi även en till 100-lapp och en 20-lapp under hissen, nere i hisschaktet alltså. Fick tyvärr inte upp dom.. Maria och Marcus åker hem.

Söndag: Sover till kl 13.30..skönt! Jag och Maria hoppar över träningspasset. Vi städar lägenheten. Marcus och Maria kommer, vi köper pizza och en Bingolott för våra upphittade pengar. Vi är ett nummer i från en resa till Gran Canaria! Glass. Alfapet för grabbarna. Är lite bittra över att vi inte fick upp pengarna från hissen. Gör en hemmagjord "pengafångare" med en gardinstång och klädroller och går 5 trappor ner för att få "våra pengar" och uppdraget lyckas! Vi är 120 kr rikare! Haha!

Snipp, snapp, snut, så var denna helgen slut!

Kvällen då jag blev en äkta norrlänning.

Ikväll har vi bakat pepparkakor! (Jag vet, lite väl tidigt kanske..) Och druckit glögg! Ja, jag har faktiskt druckit glögg och tyckte att det var gott. Det var gott och det var hjortronglögg.. (KORS I TAKET!) Det tog alltså två år söderut för att bli en äkta norrlänning. Enligt mig älskar alla norrlänningar hjortron, i alla fall hela min familj, men jag har aldrig tyckt om det, inte ens lite. Men nu får jag väl be Farmor om lite varma hjortron och glass när jag kommer hem till jul! MUMS?!

 
 
 

Mm, min Joakim.
P.S. Lägg märke till de "annorlunda" pepparkakorna. :) D.S.

Massa saker..

..har nog hänt sen sist jag skrev och innan det också som jag inte tagit upp. :) Undrar bara vad?! Pappa har haft sin egen dag (Fars dag!), vilket bara firades genom ett telefonsamtal i år. Jag glömde skicka in i en hälsning i Norran, var inte hemma och dessutom så jobbade pappa den dagen. Men som sagt, Beatles-DVD:n han fick förra året räckte förhoppningsvis över denna Fars dag också. :)

Sen har jag hunnit göra en tenta, på en lördag..det var ju så där lagom kul. Men bra saker kan ju komma av det också!

Jag har även vattengympat två dagar i rad, min, Marias och Rebeckas nya höstträning som faktiskt bara blev bättre när inhopparen tog över denna vecka (men sånt vågar man ju inte uttala sig om till den ordinarie ledaren). Vattengympa är lovely! Kanske dock tantvarning, men det bryr vi oss inte om.

Sen har jag även hunnit sluta äta godis, får se hur länge det löftet håller.. Fram till jul är målet i alla fall! (Började igår, tisdag)

Min bror har haft namnsdag. Men frågan är om Gustav Adolf  är ett och samma namn och att det inte riktigt gills om man bara heter Gustav (f)?! Men han fick en gratulation ändå, vissa har tur!

Jo, vi har fått vår snygga tv-möbel äntligen! Så lägenheten börjar ha lite mer ordning nu.

Jag har även fått kommentarer av fina vänner som jag inte en visste läste min blogg, tack!

Och sen så sitter jag med vår fina c-uppsats ca kl. 8-16 varje dag. Trött är snart det enda ord som existerar i min vokabulär.


Så ja, det där var väl inte bara lite intressant! :D
Det här kortet jag fick av mina underbara vänner
när jag flyttade får mig alltid på bra humör!

Dagens lärdom av Rebecka.

Jag fick ett sms av min vän Rebecka häromdagen (är det ett ord?) som lydde följande:


"Dagens lärdom:
Visioner utan åtgärder är bara drömmar..
Åtgärder utan versioner är bara tidsfördriv..
Visioner i kombination med åtgärder kan förändra världen..
Sug på den karamellen!"


Jag kan säga att jag sög på den goda karamellen länge
och insåg ännu en gång vilken smart kvinna den där Rebecka är!

Det smäller den..

..20 december!! För då entrar jag hemstaden igen! Wiiee!! Jag hade tänkt att det skulle bli en överraskning (är ju så galet kul att överraska!), men kunde inte hålla mig när Farmor frågade och sen Pappa och sen Mamma.. Men i alla fall så kommer jag att ha miljoner saker att göra som Universitetet lagt på mina axlar (fast jag har mig själv att skylla..men det kan ju leda till något toppenbra!) under julen, för som en lärare uttryckte (dock med en skämtsam ton) så tar inte Universitetet jullov eftersom det inte är ett kristet Universitet. Hm, man kanske skulle ha gått på ett sånt Universitet?! Dock ska jag försöka vila upp mig och också ha tid att ha KUL!

Idag ska jag lägga mig i tid. Dvs. NU!


Goodnight sweetheart, well it's time to go..

You may say I'm a dreamer..

Imagine
John Lennon


Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today


Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religon too
Imagine all the people
Living life in peace


You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will be as one


Imagine no possesions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...


You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope some day you'll join us
And the world will live as one


Föreställ dig..

KAN NÅGON GE MIG EN FÖRKLARING TILL
VARFÖR SVERIGE INTE LÅTER HOMOSEXUELLA INGÅ ÄKTENSKAP?!

..och vi ska vara ett demokratiskt land där ALLA människor är lika mycket värda..
(Sen när började alla innefatta endast några..?!)


LÄSKIGA HALLOWEEN!!

I fredags anordnade De Fyra Fabulosos (Maria, Marcus, Jocke och jag) mest troligt den bästa Halloweenfesten någonsin! Vi hade allt från torris (som ryker så där spöklikt), spindelnät, spöken, spindlar, pumpor, läskiga spökljud till alla underbara gäster med de bästa utklädnader jag någonsin sett! Och vi hade hur otroligt KUL som helst!! Här kommer ett smakprov från kvällen! Njut av alla läskiga bilder.


Marcus, Richard, John, Jocke  Jocke och jag  Marcus  Magda och Erik
Marias två klasskompisar, Kiina och Svarta Änkan  Kiina och Rebecka (Morran)  Änglarna Sanna och Madde  Blottarn!
John  Stålkvinnorna  Viola  Martin  Ida flugsvamp
Kajsa  Spindelattack (jag och Sofie)  Maria, Viola och Rebecka  Maria och jag
Ghost..  Kiina och Marcus  Nunnan Louise och Svarta Änkan Julia  Spöklikt..  Spiderweb!


Är vi inte läskiga så säg?!


Matilda 11 år!

GRATTIS till min yngsta kusin Matilda som fyller 11 år idag! Tiden bara rusar förbi oss.

 

Hur underbar få man vara?!

RSS 2.0