Midsommar.

Mina midsomrar brukar alltid bestå av det bästa sällskapet.
I år, liksom förra året, liksom åren före det. 
Jag känner mig lyckligt lottad när jag tänker på mina fina vänner.
Bjuder på några minnen:

   
     
     
     

Tur.

I dagens NA (Nerikes Allehanda) stod det om en man som gjort tidningens korsord, vunnit detta, fått två triss-lotter, vann hundratusen och det blev gångrat med tio. Han vann alltså 1 miljon på att lösa ett korsord i en dagstidningen.

Den turen tar jag mer än gärna emot.

Vykort.

Idag fick jag ett vykort från två otroligt fina vänner.
Det började med: "Dear Julia, dear nurse." Och avslutades med: "Liefs."

Lea & Steffi.

Västerbotten.

Tydligen så hörs det väldigt tydligt att jag är där jag är i från. Och nu menar jag precis rätt gissat. Igår gissade en patient på Skelet och idag gissade en läkare på Västerbotten. Impressive! Enligt läkaren så pratar vi en mjuk dialekt. Vi kanske som gör det. Och den grekiska läkaren önskade att han hade pluggat svenska i Skelet, så han hade sluppit lära sig säga 7 som man gör i Sthlm. Tacka vetja sche-ljudet från Norrland. Stjärna-kärna.

Hej Norrlandspatrioten!

Vretstorp.

Delar av helgen spenderades i Vretstorp med Karro och familj. Så härligt! När jag var i Vretstorp började jag längta hem till Norrland. Ena hålan kanske påminde mig om den andra hålan, Skelet. Vem vet. Bara lukten. Boschen. Eller hur stavas det?! Ni vet vad jag menar. Pricken över i:et var nog fotbollsmatcherna idag på förmiddagen, trots blåsten och kylan. Hann bli riktigt eggad och nervös medan jag hejade på. Hoppas mina barn också vill spela fotboll. Tack Karro!

På torsdag kommer min Kicki hit, hon behövs mer är någonsin!

Nu längtar jag till Dalarna. Till de finaste. Hej midsommar!


Gul och blå.

På önskan av Pia lägger jag ut lite bilder från min examen i lördags:

Så här fint hade Sanna gjort innan examen!  Jag skär upp min examenstårta! (Spana in nålen nu!)  Nålen!  Familjen!  Kärleken!  Vänner som kom och firade med mig!  Examensrosen!  Redo för kvällen!  De närmaste vännerna på Strömpis!

Vilken underbar dag!

Sjuksköterska.

Det är lördag. Sjätte juni. Nationaldagen. En blå bakgrund med ett gult kors. Nej, det är inte Sveriges flagga, det är min sjuksköterskenål. Några tal, låtar, en tvärflöjt, blommor, spritflaskor och tårar senare står vi där; de 79 (?) nya sjuksköterskorna från Örebro Universitet 2009. Och vi är stolta över vad vi genomfört och lärt oss på dessa tre år.

Den blå himlen och den gula solen. Örebros sjuksköterskenål. Nationaldagen. Allt var sammanflätat denna dag, som ett tecken. Örebros sjuksköterskenål som jag i alla tre år tyckt varit så ful, så ful, blev helt plötsligt så fin, SÅ FIN. Gul och blå.

Jag har numera en universitetsutbildning. Jag är numera sjuksköterska. Jag. Sjuksköterska. Wow.

Tack för alla otroligt fina presenter!


RSS 2.0